Witam serdecznie wszystkie chustonoszki i chustonoszy
Jestem mamą 5-letniej córci i 6-miesięcznego synka. Synka od ponad 5 miesięcy noszę w chuście i oboje jesteśmy z tego powodu przeszczęśliwi
Pozdrawiam gorąco wszystkich na forum
Witam serdecznie
Chusty są super !!!
Jestem mamą 5-miesięcznego Antosia i bardzo lubimy "nosić się " w chustach. Omotujemy się długą chustą, Młody czuje się w niej bezpiecznie zarówno na przyjaznych spacerkach, jak i wtedy, gdy musimy pozałatwiać różne niefajne sprawy w różnych niefajnych urzędach i szpitalach..... nawet w takich "okolicznościach przyrody" przytulność chusty powoduje, ze Młody zasypia :) W domu nosimy się w chuście kółkowej.... bo tak przecież więcej widać
Z niecierpliwością czekam na warsztaty chustowe w Warszawie
Pozdrawiam
Witam, dziękuje za piękne powitanie
Jestem mamą 3-letniej Marysi i 6-ścio tygodniowej Basi. Od ponad tygodnia jestem na "haju" chustowym i mam nadzieję, że dzięki Wam to uczucie przerodzi się w prawdziwą miłość. Na razie będę uczyła się wiązać.
Ja również wszystkich witam i dziękuję za powitanie. To bardzo miły gest i nie ukrywam, że wielka niespodzianka W ogóle Klub Kangura bardzo mi się podoba.Wśród tłumu narzekań miło jest znaleźć się w gronie osób tak pozytywnie nastawionych do życia
To jak juz się witamy to i ja się przywitam bo zaszczyt to wielki trafić do tak wspaniałego grona :) Witam wszystkie kangurowe mamuśki!!! Jestem mamą 3miesęcznej Jagódki i strasznie się cieszę ,że tutaj trafiłam! Moja córunia w chuście jest noszona od trzeciego tygodnia życia.Noszenie w chuście jest wspaniałe Pozdrawiam
Wysłany: 2010-03-17, 12:23 Witam i pozdrawiam wszystkich chustonoszy!
Jestem mamą 2 synków - 3 miesiące i 7 lat. Chustonoszeniem zachwycam się od listopada 2009. Radość jaką sprawia mi i mojemu mężowi noszenie naszego maluszka skłania mnie do myślenia o podzieleniu się nią z innymi rodzicami.
Mieszkam w Kielcach i na razie nie odkryłam jeszcze Klubu Kangura ani innego chustowego w tym mieście.
Kochani!
Jeśli myślicie że byłby to dobry pomysł - zawiązać KK w Kielcach (KKK), proszę o informację.
Jeśli zgramy się w kilka osób to może się udać i nam!
Tak w skrócie to organizacja Klubu Kangura nie jest trudna.
Nie trzeba mieć jakiegoś specjalnego przeszkolenia chustowego - wystarczy nosić i chcieć nosić - lub organizować spotkania rodziców noszących i ogólnie zainterpelowanych tematem świadomego rodzicielstwa, bo Klub Kangura to spotkania mam (i ojców), którzy służą sobie wzajemnym wsparciem. Oczywiście można zaplanować też jakieś konsultacje z przeszkolonym instruktorem.
Klub Kangura jest stowarzyszenie zwykłym, ma siedzibę w Warszawie, ale działa w całej Polsce (stad idea miast klubowych, gdzie "Liderzy" czyli osoby chętne do pracy społecznej organizują spotkania) i opiera się na pracy społecznej członków. Składki są dobrowolne. W większości miast wygląda to tak, ze znajdujemy przyjazne miejsce, które użycza nam sali na spotkania za darmo, a my w rewanżu staramy się organizować rożne ciekawe wydarzenia - nie tylko spotkania chustowe, ale wszelkie inne związane z dziećmi, rodzicielstwem, ekologia - co nam przyjdzie do głowy
Uczestnictwo w Klubie jest darmowe, (jeśli chce się być członkiem oficjalnym trzeba wypełnić deklarację), a ze swojej strony oferujemy:
- miejsce na stronie internetowej z informacjami o spotkaniach
- podforum dla konkretnego miasta (na głównej stronie można pisać posty w formie "newsow")
- pomysły i oczywiście pomoc w miarę możliwości w organizacji
- wypożyczenie chust z biblioteki chustowej- chusty z chustoteki krążą po miastach i się nimi wymieniamy)
Mam nadzieje, ze rozwiałam przynajmniej niektóre wątpliwości - jakby coś to proszę śmiało pisać!
Ogólnie - gdzie znajdziesz najnowsze ważne ogloszenia (podforum Ogłoszenia) oraz informacje o zasobach klubowych - ulotkach, plakatach, chustach z biblioteki chustowej... (podforum Zasoby )
Wyjątkowo to "plotki" i "fotki" - nazwy mówią same za siebie :). "Motki" to dział z doraźną pomocą na temat wiązania i noszenia.
Ostani dział Technicznie jest widoczny tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
Na podforum Tydzień Bliskości rozmawiamy o organizacji tego wydarzenia w Polsce, Wewnętrznie to ustalenia wewnaątrzklubowe a Forumowo to typowa pomoc techniczna i pomysły organizacyjne dla forum.
Witajcie, jestem mamą wielkiego chłopa 14 letniego malutkiego Jasia ktory dzisiaj skończył dwa miesiące. Żałuje że gdy Grześ był malutki nie nosiła, go w chuście, ale wtet nie wiedziałam ze wogóle coś takiego istnieje. Teraz już wiem i zaczynam doceniać ten wynalazek naszych babć.