Strona Klubu » Galeria Klubu » Użytkownicy » Grupy » Szukaj » Rejestracja » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Powitanie
Autor Wiadomość
jewa 
Klubowicz

Wysłany: 2009-10-18, 21:36   

Witam serdecznie wszystkie chustonoszki i chustonoszy :roftl:
Jestem mamą 5-letniej córci i 6-miesięcznego synka. Synka od ponad 5 miesięcy noszę w chuście i oboje jesteśmy z tego powodu przeszczęśliwi :eveel:
Pozdrawiam gorąco wszystkich na forum :hi:

MamaAnia 
Obserwator

Wysłany: 2009-10-19, 10:11   

Witam serdecznie
Chusty są super !!! :bravo:
Jestem mamą 5-miesięcznego Antosia i bardzo lubimy "nosić się " w chustach. Omotujemy się długą chustą, Młody czuje się w niej bezpiecznie zarówno na przyjaznych spacerkach, jak i wtedy, gdy musimy pozałatwiać różne niefajne sprawy w różnych niefajnych urzędach i szpitalach..... nawet w takich "okolicznościach przyrody" przytulność chusty powoduje, ze Młody zasypia :) W domu nosimy się w chuście kółkowej.... bo tak przecież więcej widać ;)
Z niecierpliwością czekam na warsztaty chustowe w Warszawie :what:
Pozdrawiam

malwinagzyra 
Obserwator

Wysłany: 2009-10-19, 22:23   

Witam

Dziewczyny kiedy będą w wawie organizowane warszataty chustowe?

ustysia123 
Obserwator

Wysłany: 2009-10-24, 13:15   Re: Powitanie

Witam, dziękuje za piękne powitanie :-)
Jestem mamą 3-letniej Marysi i 6-ścio tygodniowej Basi. Od ponad tygodnia jestem na "haju" chustowym i mam nadzieję, że dzięki Wam to uczucie przerodzi się w prawdziwą miłość. Na razie będę uczyła się wiązać.

rosanegra 
Obserwator

Wysłany: 2009-11-05, 11:59   

Cześć :) Postanowiłam naszego synka, na którego czekamy i spodziewamy się wgrudniu, nosić w chuście.

sza 
Liderka

Wysłany: 2009-11-07, 21:17   

Też witam serdecznie i zapraszam do Opola :-)

ella73 
Obserwator

Wysłany: 2009-11-27, 21:07   

Ja również wszystkich witam :hi: i dziękuję za powitanie. To bardzo miły gest i nie ukrywam, że wielka niespodzianka :bravo: W ogóle Klub Kangura :kangur: bardzo mi się podoba.Wśród tłumu narzekań miło jest znaleźć się w gronie osób tak pozytywnie nastawionych do życia :aha:

lilaga 
Obserwator

Wysłany: 2009-12-02, 01:14   

To jak juz się witamy to i ja się przywitam bo zaszczyt to wielki trafić do tak wspaniałego grona :kangur: :) Witam wszystkie kangurowe mamuśki!!! Jestem mamą 3miesęcznej Jagódki i strasznie się cieszę ,że tutaj trafiłam! Moja córunia w chuście jest noszona od trzeciego tygodnia życia.Noszenie w chuście jest wspaniałe :-D Pozdrawiam

Mayka1981 
Obserwator

Wysłany: 2009-12-19, 21:45   Witajcie

Tu Majka, mama Aleksandra już dziesięciomiesiecznego z Krapkowic na Opolszczyźnie - w końcu się zarejestrowałam :whistle:

sza 
Liderka

Wysłany: 2010-01-13, 12:19   

Mayka1981, kolejne forum do ogarnięcia :-) cześć!

mamaki 
Obserwator

Wysłany: 2010-03-17, 12:23   Witam i pozdrawiam wszystkich chustonoszy!

Jestem mamą 2 synków - 3 miesiące i 7 lat. Chustonoszeniem zachwycam się od listopada 2009. Radość jaką sprawia mi i mojemu mężowi noszenie naszego maluszka skłania mnie do myślenia o podzieleniu się nią z innymi rodzicami.
Mieszkam w Kielcach i na razie nie odkryłam jeszcze Klubu Kangura ani innego chustowego w tym mieście.

Kochani! :kangur:
Jeśli myślicie że byłby to dobry pomysł - zawiązać KK w Kielcach (KKK), proszę o informację.
Jeśli zgramy się w kilka osób to może się udać i nam! :egip:

Gosia 
Liderka

Wysłany: 2010-03-26, 20:46   

Tak w skrócie to organizacja Klubu Kangura nie jest trudna.
Nie trzeba mieć jakiegoś specjalnego przeszkolenia chustowego - wystarczy nosić i chcieć nosić - lub organizować spotkania rodziców noszących i ogólnie zainterpelowanych tematem świadomego rodzicielstwa, bo Klub Kangura to spotkania mam (i ojców), którzy służą sobie wzajemnym wsparciem. Oczywiście można zaplanować też jakieś konsultacje z przeszkolonym instruktorem.

Klub Kangura jest stowarzyszenie zwykłym, ma siedzibę w Warszawie, ale działa w całej Polsce (stad idea miast klubowych, gdzie "Liderzy" czyli osoby chętne do pracy społecznej organizują spotkania) i opiera się na pracy społecznej członków. Składki są dobrowolne. W większości miast wygląda to tak, ze znajdujemy przyjazne miejsce, które użycza nam sali na spotkania za darmo, a my w rewanżu staramy się organizować rożne ciekawe wydarzenia - nie tylko spotkania chustowe, ale wszelkie inne związane z dziećmi, rodzicielstwem, ekologia - co nam przyjdzie do głowy :-)

Uczestnictwo w Klubie jest darmowe, (jeśli chce się być członkiem oficjalnym trzeba wypełnić deklarację), a ze swojej strony oferujemy:
- miejsce na stronie internetowej z informacjami o spotkaniach
- podforum dla konkretnego miasta (na głównej stronie można pisać posty w formie "newsow")
- pomysły i oczywiście pomoc w miarę możliwości w organizacji
- wypożyczenie chust z biblioteki chustowej- chusty z chustoteki krążą po miastach i się nimi wymieniamy)

Mam nadzieje, ze rozwiałam przynajmniej niektóre wątpliwości - jakby coś to proszę śmiało pisać!

Więcej tez tu:

http://klubkangura.com.pl...o-klubu-kangura
http://klubkangura.com.pl...n-klubu-kangura

Gość, fajnie, że z nami jesteś! :aha:

mamaAnielki 
Obserwator

Wysłany: 2010-04-13, 11:17   Re: Powitanie

Witam wszystkich serdecznie:)
Wreszcie odkryłam forum w KK :roftl: :hi:

Gosia napisał/a:
Witaj, Gość!

Bardzo się cieszymy, że jesteś na naszym forum i chcesz być z nami w Klubie Kangura :kangur:

Po najnowsze informacje zapraszamy na naszą Stronę Klubową, a do obejrzenia zdjęć do Galerii Klubowej.

Nasze Forum jest podzielone na działy tematyczne:

Ogólnie - gdzie znajdziesz najnowsze ważne ogloszenia (podforum Ogłoszenia) oraz informacje o zasobach klubowych - ulotkach, plakatach, chustach z biblioteki chustowej... (podforum Zasoby )

Szczególnie to podfora poszczególnych miast, w których działają Klubu Kangura. Nie ma Twojego miasta? Poczytaj tutaj: klubkangura.com.pl/njus/jak-do-nas-dolaczyc

Wyjątkowo to "plotki" i "fotki" - nazwy mówią same za siebie :). "Motki" to dział z doraźną pomocą na temat wiązania i noszenia.

Ostani dział Technicznie jest widoczny tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
Na podforum Tydzień Bliskości rozmawiamy o organizacji tego wydarzenia w Polsce, Wewnętrznie to ustalenia wewnaątrzklubowe a Forumowo to typowa pomoc techniczna i pomysły organizacyjne dla forum.

Zapraszamy serdecznie, Gość!

:rucksack: :sling: :bbwb: :bbwg: :slinggirl: :sling: :slingboy: :rucksack:

malabru 
Liderka

Wysłany: 2010-04-13, 12:21   

Witamy, witamy! Bardzo nam miło :)
www.trageschule-dresden.de

bodzia_30 
Obserwator

Wysłany: 2010-04-13, 16:17   

Witajcie, jestem mamą wielkiego chłopa 14 letniego malutkiego Jasia ktory dzisiaj skończył dwa miesiące. Żałuje że gdy Grześ był malutki nie nosiła, go w chuście, ale wtet nie wiedziałam ze wogóle coś takiego istnieje. Teraz już wiem i zaczynam doceniać ten wynalazek naszych babć. :tralala:

Odpowiedz do tematu